3nd Balkan Team Championship – Ljubljana

Treće mesto

Treće mesto

Završeno je treće ekipno prvenstvo Balkana, održano u Ljubljani. Srbija je imala predstavnike u ženskoj i muškoj kategoriji, po prvi put samo takmičare koji su squash naučili u našoj zemlji. Devojke iz Srbije: Jelena Dutina, Aleksandra Peleksić i Lana Prokić, dobile su bronzanu medalju. Naš podmlađeni ženski sastav napravio je veliko iznenađenje osvajanjem trećeg mesta na ovogodišnjem balkanskom timskom prvenstvu. Verujemo da je ovaj uspeh samo najava za buduća takmičenja. Bravo devojke!

Muški tim je, može se reći, podbacio. Unapred se znalo da od odbrane titule prvaka Balkana sa podmlađenom ekipom nema ništa, ali se ipak očekivao bolji rezultat od momaka koji su zreli igrači. Marko Matanović, srpski reket broj jedan, uprkos velikoj borbi nije uspeo u četvrtfinalu. Protivnik Andrej Robnik iz Slovenije, vodio je rezultatom 2/0 u setovima. Marko smanjuje na 2/1. U četvrtom setu Marko stiže zaostatak od 6/10 i dolazi do set lopte. Na kraju gubi rezultatom 13/11 i tako Srbiji ostaje borba za peto mesto. U tom meču naši momci, dosta lako, gube od Hrvatske 2 i ostaju na šestom mestu.

Šesto mesto

Šesto mesto

Pobednici turnira i novi prvaci Balkana su devojke i moci iz Slovenije. Devojke iz Slovenije u finalu su savladale Hrvatice, dok su Slovenci savladali Bugare. Treće mesto u muškoj kategoriji osvojila je ekipa Hrvatske.

Na ovom prvenstvu Balkana nije učestvovala ekipa Grčke koja je osvajala zlato u muškoj i ženskoj kategoriji. Sledećih godina očekujemo da se i ostale balkanske zemlje pridruže ovom takmičenju, a to su Rumunija, Albanija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina.

Ovim putem Squash Asocijacija Srbije čestita našim devojkama na medalji, kao i svim ostalim osvajačima medalja. Čestitamo organizatorima na sjajno obavljenom poslu, ponajpre Marku Podgoršeku, kao i Majklu Kanu koji je nadgledao takmičenje ispred evropske squash federacije.