Da li će Beograd postati prva evropska prestonica bez skvoša?

vest preuzeta sa: sport.blic.rs

Skvoš asocijacija Srbije uputila je apel javnosti da se spreči gašenje ovog sporta u Srbiji.

Skvoš

Foto: Skvoš asocijacija Srbije / FacebookSkvoš
 „Prvi skvoš klub u Srbiji, Skvošlend, otvoren je 2003. godine u Pionirskom gradu sa tri skvoš terena. Iste godine osnovane su i Skvoš asocijacije Srbije i Beograda. Nažalost, to je jedini klub u Srbiji. U proteklih 15 godina u klubu je održano 300 turnira, na kojima je učestvovalo 4.800 takmičara. Ovaj beogradski klub dao je sve reprezentativce od pionira do seniora i stub je ovog sporta na Balkanu. Skvošlend ima ugovor na osnovu kojeg koristi prostor koji se nalazi na terenima SRC Pionirski grad, koji ističe u martu 2018“, navode čelnici Asocijacije, ističući da se taj termin veoma primakao, time i sve izvesnije gašenje ovog sporta u našoj zemlji – ukoliko se ne nađe novo rešenja.

Posledice gašenja kluba bile bi katastrofalne po ovaj sport. Time bi prestala da postoji reprezentacija Srbije kao i škola skvoša za decu koju pohađa 50 mališana u svim kategorijama.

„Posao bi izgubilo 12 trenera. Klub bi prestao sa radom u sezoni u kojoj su napravljeni najbolji rezultati u istoriji. Beograd bi postao jedina prestonica u Evropi bez skvoš terena. Čelnici kluba apeluju na vlasti da se što pre reši pitanje nove lokacije, kako bi se izbegle fatalne posledice“, izjavili su iz Skvoš asocijacije Srbije.