FINALE Summer Cup 2016. – IX kolo

U klubu Squashland odigrano je deveto kolo turnira Summer Cup 2016. To je ujedno bio i poslednji turnir iz ove serije pre pocetka zimske sezone.

Summer Cup 2016

Na turniru su učestvovali i dva člana iz škole skvoša Squashland-a, Mihajlo Conić i Jovana Krstonošić, koji su pokazali da su napredovali u toku letnjih priprema. Takođe je i Anđela Nešić iz starije grupe škole skvoša u prvom kolu odigrala sjajan meč protiv Konstantinovića, ali je na kraju Konstaninović bio bolji. U prvom kolu su odličan meč odigrali stari rivali Mandić i Ilić, a ovog puta je Draško Ilić pobedio sa 2:0.

U četvrtini finala su sjajan meč odigrali Konstantinović i Petrović pa je u trećem setu bilo vrlo neizvesno ko će pobediti. Petrović je odigrao mirnije i na kraju pobedio sa 2:1. Kenan Hamdioglu je iznenadio nosioca Životića, koji je u meč ušao opuštenije i to ga je na kraju koštalo pobede, pa je Hamdioglu laganom ali sjajnom igrom slavio 2:1. Najinteresantniji meč se igrao na drugoj polovini žreba između trenera Kulića i juniora Vitorovića. Dugački i veoma dinamični poeni su obeležili ovaj meč. Oba igrača su igrali dobro i videlo se da će pobediti hladnokrvniji. Kulić je u oba seta bio veoma blizu pobede, ali je Vitorović uspeo da sačuva svoju igru u pobedi sa 2:0.

U polufinalu je Hamdioglu prilično namučio Vukašina Petrovića. Pet setova su odigrali i pokazali sjajnu igru i odlične poene. Činilo se da će Hamdioglu da nakon prva dva izgubljena seta izgubiti i treći ali se povratio i naredna dva uzeo Petroviću, pa je tako peti set bio veoma neizvestan. Na kraju je Petrović uspeo da zadrži igru i pobedi sa 3:2. Drugo polufinale između Vukašina Vitorovića i Ediba Dobardžića je takođe bilo interesantno. Oba igrača su delovala veoma sveže i videlo se od starta da će se boriti za svaki poen- i jesu, iako su obojica imali težal prethodni meč. Vitorović je ipak pobedio sa 3:0 i pokazao da je zaista napredovao i u kondicionom pogledu.

Finale je obeležila tehnički savršena igra- dva Vukašina, senior i junior su na svakom poenu izmamili aplauze publike i prikazali sjajnu igru. Treba napomenuti da je razlika od 15 godina između ta dva igrača, ali je Petrović mali nedostatak kondicije nadoknadiio odličnom tehnikom i pregledom igre, a Vitorović je pokazao da popravlja i poslednji aspekt koji mu je nedostajao a to je kondicija. Tehnika Vitorovića je takođe na zavidnom nivou i očekujemo da upravo on bude jedan od najozbiljnijih pretendenata za osvajanje Winter Cup-a, zimske serije turnira.

Na levoj strani žreba smo videli veoma lep i interesantan meč između Conića i Jovane Krstonošić. Dvoje juniora koji pokazuju neverovatan napredak iz turnira u turnir, su prikazali tehnički odličnu igru i veoma zanimljive poene. Anđela Nešić se polako vraća u formu pa je u meču za 13-to mesto pobedila Conića sa 2:1, dok je Jovana Krstonošić zauzela 14-to mesto.

U konačnom plasmanu, osvajač serije Summer Cup 2016. je Pavle Životić. Drugoplasirani je Vukašin Vitorović, a treće mesto je osvojio Edib Dobardžić. Čestitamo svima na učešću i odličnom sportskom duhu, a mi se vidimo uskoro na turnirima serije Winter Cup..

Sportski pozdrav!