ODIGRAN SQUASHLAND ALL STARS 2016

U subotu 11.06. odigran je turnir SquashLand All Stars, turnir kojim se tradicionalno obeležava rođendan jedinog beogradskog skvoš kluba. Na turniru su učestvovali reprezentativci naše zemlje i gosti iz Bugarske, Slovenije i Francuske. Gledali smo mečeve i u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Ove godine trijumfovali su naši državni prvaci – Marko Matanović i Jelena Dutina. Turnir se bodovao za Summer Cup 2016 seriju koja postaje veoma neizvesna.

Devojke su bile podeljene u dve grupe sa po tri takmičarke od kojih su prve dve prolazile u 1/2 finale. U prvoj grupi su igrale Anđela Nešić, Jelena Dutina i Katya Evtimova. U drugoj grupi su se sastale Lana Prokić, Anđela Vrgotić i naša stara gošća Anelia Dukova. U 1/2 finalu Dutina je pobedila Lanu 11:2 11:6 dok je Dukova bila uspešnija od Nešićke takođe u dva seta. U finalu Dutina je ubedljivo slavila 11:2 11:6 11:4 dok je treće mesto osvojila Lana Prokić pobedom nad Anđelom Nešić.

U muškoj konkurenciji turnir je osvojio Marko Matanović koji nije naišao na ozbiljniji otpor do finalnog meča. Kuriozitet je da je Matanović prošao 1/4 i 1/2 finale bez borbe, rivali su mu predavali mečeve zbog povrede. U finalu Marko je bez većih problema savladao kolegu iz reprezentacije Aleksandra Šofranca 11:2 11:5 11:7. Šofranac se u finale plasirao nakon pobede nad Dušanom Šikmanom 11:9 11:9 11:8 kome je na kraju pripalo treće mesto. Na četvrtom mestu je završio novi lider Summer Cup serije Pavle Životić koji na žalost nije mogao da igra meč 1/2 finala i meč za treće mesto usled povrede. Životić je nastavio sa dobrim partijama ove sezone, u 1/4 finalu je pobedio Miloša Krsteskog 11:8 7:11 11:8. Treba pohvaliti i sjajnog juniora Vukašina Vitorovića koji je turnir završio na petom mestu i napravio veliki skok na rang listi Skvoš Asocijacije Srbije. Veoma dobar utisak je ostavio i sedmoplasirani gost iz Bugarske Angel Hristov. Na turniru je učestvovao i naš drag gost iz Slovenije Tomaž Jenko koji je ovog puta završio na desetoj poziciji.

Jedan od istaknutijih takmičara bio je Jovan Radovanović, junior koji je na ovom turniru zabeležio pobedu protiv bolje rangiranog Ediba Dobardžića 11:8 9:11 11:8. Jovan je u ovom meču oduševio požrtvovanošću, nakon velike borbe uspeo je da napravi iznenađenje.

Na turniru su još učestvovali Miša Konstantinović, Ivan Popović, Dušan Simić, Draško Ilić, Nebojša Mandić, Jerome Lemaire, Nebojša Conić, Čedomir Belić, Bane Krstonošić, Milenko Blagojević kome je ovo bio prvi turnir i kome želimo dobrodošlicu na SAS seriju i John O’Brien.

Sledeći turnir u našem klubu se igra već za dve nedelje. Nastavlja se Summer Cup serija mečevima četvrte runde.

Vidimo se na terenu uskoro!!

Vredno trenirajte.

Sportski pozdrav.