ODIGRAN TROFEJ BEOGRADA 2016

TITULE ZA ŠIKMANA I MILUTINOVIĆKU

Tradicionalni početak nove takmičarske sezone rezervisan je za turnir Trofej Beograda. U muškoj konkurenciji najbolji je bio reprezentativac Dušan Šikman dok je kod devojaka titula otišla u Novi Sad, najuspešnija je bila Bojana Milutinović.

U ženskoj konkurenciji ovog puta nismo gledali Jelenu Dutinu i Lanu Prokić. Takmičilo se osam devojaka. U finalnom meču Bojana Milutinović je savladala Anđelu Vrgotić 3:1 (11:5 9:11 11:6 11:4). Anđela je odigrala sjajan turnir i prikazala vrlo dobre partije nakon priprema na Kopaoniku. Meč za treće mesto je bio vrlo neizvestan. Sastale su se Anđela Nešić i Natalija Vitorović. Natalija je dobro počela meč, osvojila je prvi set ali je Nešićka uspela da preokrene situaciju i trijumfuje 2:1 (8:11 11:8 11:9). Odličan utisak su ostavile i druge takmičarke, polaznice Škole skvoša i juniorke našeg kluba. Sve pohvale za prikazanu igru i napredak zaslužuju Jovana Krstonošić, Jana Tošić, Tijana Pecikoza i Milica Conić.

Kod muškaraca dominantan je bio Dušan Šikman koji je osvojio turnir bez izgubljenog seta. U finalu je pobedio starog znanca Nikolu Filipovića 3:0 (11:9 12:10 11:4). Filipović je odigrao zaista odličan turnir, u 1/4 finalu je pobedio velikog rivala Aleksandra Šofranca nakon velike borbe 2:1 (12:10 9:11 17:15). Treće mesto je osvojio junior Vukašin Vitorović koji je dokazao da je smena generacija vrlo blizu. Vukašin je nakon trening kampova u Budimpešti, Beču i na Kopaoniku osvojio prvi trofej u seniorskoj konkurenciji. U meču za treće mesto pobedio je Nenada Lazarevskog koji je ulaskom u 1/2 finale priredio najveće iznenađenje turnira.

Posle duže pauze na turniru smo gledali i nekadašnjeg juniora Nikolu Aleksića. Nikola je došao do 1/4 finala ali nije imao snage za bolji plasman. Nadamo se da će Nikola učestvovati i na predstojećim turnirima.

Na turniru je učestvovao i gost iz Turske, Kenan Hamdiouglu. Ostavio je sjajan utisak i zabeležio je vrlo dobar plasman. U meču za deveto mesto pobedio je Miloša Krsteskog 2:1 (11:5 8:11 11:8).

Skvoš asocijacija Srbije i klub SquashLand se zahvaljuju svim takmičarima.

Želimo vam uspešnu sezonu 2016/17!!

Vidimo se na terenu!

Sportski pozdrav.