Pobednik IV Winter Cup serije – Stevan Marković

U subotu 10.12.2016. godine održan je četvrti turnir  Winter Cup serije.

Na ovom turniru učešće je uzelo 22 igrača koji su ukupno odigrali 43 mečeva. O neizvesnosti ishoda mečeva govori i podatak da je 30% pobednika određeno tek nakon odigravanja trećeg seta. Ukupan broj osvojenih poena na turniru je 1.778 što je takođe podatak koji govori o tome da je svaka loptica bila važna.

Ovaj turnir doneo je i dva iznenađenja. Stevanu Markoviću je ovo bio prvi Winter Cup turnir u 2016. godini. Svojim igrama pokazao je da se uželeo igre na SquashLand terenima. Do finala sve svoje protivnike pobeđivao je maksimalnim rezultatom 2:0. Finalni meč protiv Kenan Hamdiouglu dobro je otvorio i osvojio prvi set rezultatom 11:1. U drugom setu Kenan Hamdiouglu je pružio odličan otpor i osvojio ga na razliku – 12:10. Ali to nije bilo dovoljno: treći odlučujući set Stevan je osvojio rezultatom 11:6 i tako osvojio prvo mesto i 122 boda što mu je bilo dovoljno da se pozicionira na 10 mesto ukupne rang liste.

Drugo iznenađenje je Lana Prokić koja je svojom igrom pokazala da može da igra i sa izrazitim favoritima na turniru. Nakon dobrog rezultata u prethodnom kolu, žrebom je odlučeno da Lana direktno igra u desnom delu žreba. U prvom meču pobedila je debitanta na ovogodišnjem turniru Dušana Radulovića rezultatom 2:0. Sledeći susret igrala je sa raspoloženim Igorom Kamenicom koji je ovoga puta bio dominantniji i pobedio u dva seta identičnim rezultatom 11:5. Ipak, Lana je hladne glave ušla u sledeći meč i iznenadila Matthiasa Harmsa (11:8, 11:9) koji joj je sportski čestitao pobedu. U borbi za petu poziciju Lana je igrala sa Mišom Konstantinović. Iako ga je dobila na prethodnom turniru, Lana, verovatno zadovoljna pobedom nad Matthiasom, nije igrala na svom maksimumu i izgubila je ovaj susret. Ipak, osvojenih 67 bodova svrstalo je na 14. mesto konačne rang liste.

PeopleGraphic

Sledeće V kolo Winter Cup serije zakazano je za 24.12.2016. godine. Priključite se i prijavite na vreme!

Sportski pozdrav!