Škola skvoša – PONOS KLUBA SQUASHLAND

SquashLand se posebno ponosi svojim juniorima.

Svi pohađaju školu skvoša i veoma su uspešni. Iz naše škole je iznikla većina naših reprezenatativaca. To su:

  1. Jelena Dutina
  2. Lana Prokić
  3. Aleksandra Peleksić
  4. Dušan Šikman
  5. Aleksandar Šofranac.

Danas, čak 6 od 8 sadašnjih reprezentativaca pohađaju ili su pohađali školu što dovoljno govori.

Škola skvoša iz godine u godinu sve više raste, tako da je sada pohađa tridesetak dece uzrasta od 7 do 19 godina. Ova deca napreduju iz meseca u mesec na napornim i zanimljivim treninzima. U školi skvoša se jako lepo druže i zabavljaju, a  u isto vreme stiču borbeni duh i uče da pobeđuju, ali i da prihvate poraz i da se iz njega izdignu još jači. Na letnjim kampovima neguje se timski duh i stvaraju čvrsta prijateljstva koja traju godinama.

Naši juniori učestvuju na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Svake godine organizuju se putovanja za Beč, Budimpeštu, Sofiju, Zagreb, Lubljanu, … Isto tako, klub organizuje i brojna juniorska takmičenja u svojim salama, tako da su se juniori pokazali kao dobri domaćini svojim inostranim gostima. Iz turnira u turnir, naši juniori beleže sve bolje i bolje rezultate u veoma jakoj konkurenciji svojih vršnjaka koji potiču iz zemalja u kojojima se skvoš visoko ceni i dotira od strane njihovih država.

Neretko, naši stariji juniori se takmiče i u seniorskoj konkurenciji. Čak i tu postižu veoma visoke plasmane. Brojni su turniri na kojima su pokazali svoju tehniku i odneli pobedu.

Ako ste, čitajući ovaj članak, poželeli da budete deo tima i probate skvoš dovoljno je da nas kontaktirate i odmah počnete da trenirate.