Skvošeri u neuspeloj poseti Gradonačelniku BEOGRADA

Danas je Skupštinu Grada Beograda posetila delegacija skvošera Srbije u sastavu predsednik SAS Čedomir Vitorović, predsednik BSA Pavle Životić, Najbolji srpski igrač Ivan Đorđević, najbolji seniorski igrač i reprezentativac Matanović Marko, najbolja srpska skvošerka i reprezentativka Jelena Dutina, i predsednica saveta roditelja Jasna Šofranac.

Grad je ostao nemCilj ove posete bio je da se Gradonačelniku Beograda uruči poklon reket kojim je Srbija osvojila Balkansko prvenstvo u Zagrebu 2011 i pismo kojim kojim ga skvošeri mole da učini sve što je u njegovoj moći kako bi se spor koji traje već 19 meseci između SRC Pionirski grad i Skvošlend kluba mirno razreši i vrati u zakonske okvire. Na žalost, ovu delegaciju nije mogao da primi ni Gradonačelnik niti bilo ko drugi iz njegovog kabineta.

U pismu koje je ostavljeno na pisarnici, skvošeri ističu da je njihova želja da se svi sporovi koji postoje sa SRC Pionirski grad moraju rešavati mirno i dostojanstveno, a da nezakonito ponašanje od strane uprave centra nikom ne donosi ništa dobro. SRC Pionirski grad je već sa računom u blokadi a imaće još mnogo troškova kao posledicu nezakonitog ponašanja svoje uprave, a skvoš je u Beogradu na ivici egzistencije. Podsećamo da je protiv SRC Pionirski grad već nekoliko puta pokušano sudsko izvršenje izvršne presude koju uprava centra ignoriše.

Skvošeri dodaju da znaju da je Gradonačelnik za mirno rešenje što je jednom prilikom na sastanku i rekao, i nadaju se da će ubrzo imati priliku da ga vide i da mu uruče poklon koji je ovom prilikom nisu uspeli. Delegacija skvošera Srbije će u proširenom sastavu naredne nedelje pokušati opet da se vidi sa gradonačelnikom i uruči mu namenjem poklon.

Do tada, ostaje nada da će se naći rešenje koje će zadovoljiti obe strane i koje će predstavljati pravi kompromis.