Završeno Gradsko prvenstvo Beograda 2017

Danas je odigrano Gradsko prvenstvo Beograda u skvošu u Skvošlendu

Takmičenje su propustili reketi broj jedan Srbije Jelena Dutina i Marko Matanović koji ovog vikenda igraju turnir u Minsku u Belorusiji. Ovakvu priliku za dokazivanje iskoristile su mlade snage beogradskog skvoša.

16487441_758933457615932_632239854085784576_o

U finalnom meču u ženskoj kategoriji, Lana Prokić pobedila je posle odlične borbe naročito u drugom i trećem setu Nataliju Vitorović, juniorsku nadu srpskog skvoša rezultatom 3 : 0, treće mesto osvojila je još jedna juniorska reprezentativka, Jovana Krstonošić čije se ime sve češće čuje i na seniorskim turnirima u Srbiji.
U muškoj konkurenciji furiozno i bez izgubljenog seta turnir je osvojio povratnik u srpski skvoš i nadamo se buduća perjanica nacionalnog tima Aleksandar Šofranac, on je u finalnom meču pobedio danas indisponiranog i nedovoljno motivisanog Dušana Šikmana rezultatom 3 : 0. U meču za treće mesto, još jedan junior, Vukašin Vitorović pobedio je u teškom meču Dejana Miloševića, igrača za koga nijedan poen unapred nije izgubljen.

Branislav Krstonošić, Generalni sekretar Beogradske skvoš asocijacije dodelio je trofeje i medalje osvajačima i tom prilikom rekao “ Izuzetno mi je drago što su turnir osvojile mlade lavice i lavovi beogradskog skvoša, iskreno se nadam da će ovo za njih biti dodatna motivacija da nastave sa treninzima i u budućnosti.“

Statistika turnira Prvenstvo Beograda u skvošu
Ukupan broj mečeva – 28
Broj mečeva sa maksimalnim brojem setova – 5 (17%)
Ukupno setova odigranih – 102
Meč sa maksimalnim brojem poena – 98 (Leon Lythgoe – Matthias Harms)